Image1\
 

 Obowiązek Informacyjny

       Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2, ogólnego Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyktatowy 95/46/WE (RODO), informujemy, że w obiektach oraz pojazdach Komendy Powiatowej PSP w Wąbrzeźnie, a także w ich bezpośrednim otoczeniu prowadzona jest obserwacja i rejestracja obrazu w postaci monitoringu wizualnego.
    
1.  Administratorem przetwarzającym Pani/Pana dane osobowe jest Komendant Powiatowy Państwowej Straży Pożarnej (87-200 Wąbrzeźno, ul. św. Floriana  6, tel.  (56) 689 09 00, fax. (56) 689 09 13, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi. ).
2.  W Komendzie Powiatowej Państwowej Straż Pożarnej w Wąbrzeźnie został wyznaczony Inspektor Ochrony Danych Osobowych (87-100 Toruń, ul. Prosta 32, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi. .
3.  Pani/Pana dane osobowe w postaci wizerunku mogą być przekazywane w celu i zakresie koniecznym do zapewnienia bezpieczeństwa strażaków i pracowników PSP, zachowania w tajemnicy informacji, ochrony mienia państwowego będącego w dyspozycji PSP, zabezpieczeniu tego mienia przed uszkodzeniem lub zniszczeniem oraz ustaleniu ewentualnej odpowiedzialności majątkowej z tego tytułu. Dane mogą służyć także wsparciu procesu doskonalenia zawodowego, przygotowania analizy działań ratowniczych i ich dokumentowania.
4.  Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych jest Art. 6 1 lit. c i e RODO.
5. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą te podmioty, którym administrator ma obowiązek przekazywania danych na gruncie obowiązujących przepisów prawa oraz nadrzędne jednostki Państwowej Straży Pożarnej.
6.  Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
7.  Dane na rejestratorach zapisywane są w sposób ciągły. Ich okres przechowywania nie przekracza 30 dni chyba, że prawo nakazuje dłuższe przechowywanie danych. Nowe dane nadpisywane są na danych juz istniejących i w zależności od częstotliwośc korzystania z rejestratora, dostępne mogą być w czasie nie krótszym niż 7 dni od momentu zapisu.
8.  Posiada Pani/Pan prawo do dostępu do treści swoich danych.
9.  Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (00-193 Warszawa, ul. Stawki 2, tel. 22 531 03 00, fax. 22 531 03 01, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi. ), gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Panadotyczących narusza przepisy RODO.
10. Przetwarzanie podanych przez Pani/Pana danych osobowych nie będzie podlegało zautomatyzowanemu p[odejmowaniu decyzji w tym profilowaniu, o którym mowa w art. 22 ust. 1 i 4 RODO.

 

 
 
 
 
 

Copyright © 2011 - Joomla Templates modified by Gorczynski Design All Rights Reserved

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Jeśli wyrażasz na to zgodę kliknij OK.

EU Cookie Directive Module Information